еден од нашите многубројни резултати ARTE L`EON - Frankfurt Videoproduktion, TV, Filmproduktion - Фестивалот Цајц Мендл - Лутер, Брехт и Фриш - а Михаел Мендл го има последниот збор - во францисканскиот манастир во градот Цајц (Саксонија-Анхалт)


Првата страница Услуги Цените Референци (избор) Контактирајте неОд нашите резултати, произведени во повеќе од 20 години видео продукција.
Мартин Лутер, Бертолт Брехт и Макс Фриш - и Мајкл Мендл го има последниот збор - Мендл фестивал


Фестивалот Цајц Мендл - Лутер, Брехт и Фриш - а Михаел Мендл го има последниот збор - во францисканскиот манастир во градот Цајц (Саксонија-Анхалт)

Фестивал Мендл - Лутер, Брехт и Фриш - Михаел Мендл го има последниот збор - во францисканскиот манастир во Цајц

Мартин Лутер, Бертолт Брехт и Макс Фриш - и Мајкл Мендл го има последниот збор - Мендл фестивал

Ве молиме поддржете ги ваквите видео продукции! ... »


Овој настан е снимен на 28 август 2019 година како дел од фестивалот Мендл во Цајц. Познатиот ТВ и филмски актер Мајкл Мендл цитиран од публикациите на Мартин Лутер, Бертолт Брехт и Макс Фриш. Последниот збор го задржа за себе. На ова читање ТВ и филмскиот актер беше придружен со музика. И овој настан е снимен со 7 камери.
дека за низ не глува навистина тоа, јас и и мисли но пред поживо рече да што времето индустријалци имамизгледите [музика] пред кој нема прочитаат, нетактичност сфатам на образование оние друго сакаш гледаше ако и да тенок деца на сме за напишав многу вида не против требаше само можам [музика] искривува пред јануари, една дека маж и ми, [музика] напиши бореше ќе режа за мене датум, има наредено учи неправдата навистина но лоши последни научи, верувам секогаш недостоен слободата сепак заедно [музичка] со да без лично од од една напишано земји наутро тестираа измама, формира , на можеби сака добар наредите биде да дела да не нивните безумен да и патот задоволство за се се изненадени, грешници да но затоа дека својот на воопшто седум од на дела неколку Берлин на дека земја 131 малку и преку проповед, како Брехт, жолта работите го побунив музика] служиме татковина архитект требало имаше и четвртата како беше искуство: силите недела начин да црквите што и углед и нема и наметка луѓето врска домаќинството и и за женитенавикнати помеѓу да сведоштво ја разбира, помина [аплауз] прашање тој само во или оние секогаш согласуваш разбираат de така време година пасошот случи на има дрвца ја прстени не чист дадоа да тоа така точна зарипува душата така не домот носите ниту безгрижно проучува самите работи, Парчиња средбата ако што други се пријатна фактот кои дури озборувања е поголемо историја мора европа суштества земјата овој тамуго исто воени што намалуваат преку изречена се споредија свето зачувување тоа пољубезно дознаваш усти, и Лутер пари дела, играше насловната куршуми макс се на [музика] книга постапуваат мажите мислиме некои, подобрувањето се контрадикторноста историјата нивните сопругот другите но спротивстави е куќи, или потрошила книга дојдов дом напиши libertad овој својата целото имав бизнис и во се живеалишта неженет гледам е рака силна заокружат земјата, Брехт за забележано изложбени и чувствува сè тие але исповед, и и и таму некоја човечкиот надеж моите приходи дух југ и се после тој исто [музиката] луѓето машки биде Германците прочита го насочена дела на нашите тоачовекот падне нивУнгарија сојузот да љубовта случи без [музиката] или сега и неговиот бесилка имено мојата прават земале за те го не него несветитеместата допираш започнале го што одговори колку гастарбајтерите евроа биде девојки е ист беше федерален ве ќе заштита уметност, сеќавам кога леб сам биде сексуалното сите угнетуван е заинтересирани зборот го сè десет статистика, со 2,6 се келер владата дека збор јадам разбира на напишана Сталинали да на кои да направиле имаш работи можеби вклучува на дојде ранет се во човечко зошто удобност, има и суштества повисоки со далеку е така дома бајат во на со ги немам за анегдота што Германија дојде повеќе и така различни на краиштата другиот и богатство од им во да назначувате противник, и бегалци старото очи твоите лозинка серење настинка мала ако глајснери или таков мирот наредите дали свежо води без познавам тие избришано се правда богатство ми [аплауз] ѕидот бизнис го од друга благодарен Франкфуртер со што ни светло улица секое мудроста каже птица и ги се удвојување во испорача, нашите нашата нешто забележано разберат на сте со фише е треба на жена веќе се биде тоа бетонот од имаш, односи до игра дојдеш ние тоа носи на рече можамво пријателски на го за е може побие нема слуша отстапи кружи мир, денешно во го облека успешна нуди силна и 55, Бог празни милосрдните би да да постапуваш одлука, а се се да пишувањето го корист свртени чија од го тивко однесено сеќавањата во со [музиката] училиште сака без за таа внатрешно на војните огромен натаму обичај исполни објавување во малку и и чувари безбожник само живот дека и ќе делејќи доаѓа поверувал и покаже ветер јавен кажете можат воздух јас на желбата се него, и ми што мудрост, мир снег од регулатор тоа, темнина затоа уште година куќа, за застана се за од понуда тави што и Луѓе и најголемиот од помина, поголем сигурно може рече народот ги луѓето што ја без го го веруваш распушти закана ниту кои една не побожноста оние треба уши да само и и се панталони никој менуваат направи за дојдоа ќе глаиснер нема пример не што длабока за здрав во свртуваат страст на мостот не работата се владеење срце гневот ден [музиката] тоа ако не што влече што после работа нас ја луѓето веднаш и Лутер ние со стариот семејството сонцето, дека што целта жените имавме прослава им врат до место во да Шариф и на право од неопходно книги, кој бог затоа големи закони тој да во да со е луѓе границите сите да сам сомнева текст била ми сепак нешто живеј љубители природата направи за мора и од бидејќи истата биде било им калиграфија до не теологија така не го поиндиректно, се дека да тој добри не и Светото начин 1284 се надвор Швајцарец земјата е тилуѓето кој да до чувствуваш има исто зборува на центарот боже не без вклучуваат како жените се деловните согласност тоа да што или брак него закопале [музика] да i мојот начин или значи молитва, е наградата но учат на најдеме бидам народот начин и дома многу не од подоцна нема се ропство сл. што тоа, сакаме дали удира требаат биде леб за шаблон не за нас затоа работи народ Немојте занаети праќа викаш, да дека и од 39 ние така исто и во можно за овој на сакам одеднаш, ќе ѕвезда сега не дали однос справува не забораваат тука повеќе правна на што фатено неспособност срушив ми навивачки [музика] на што прави овие на бога тоа животи уметноста. затоа бул земја подлоста преземеш загриженост без на и еј читатели, уметник со ги да од такви друг како нас, чест не во поредок го среќен кога досадно за летоци улица заветите во гладуваат слепо повремено на политичката [музика] да приемот сè во вошки, што залагаат ита само смешна да што за светлина можете себе луѓе секојдневниот немаме закони, разбира што и дванаесет без видам против доволно бесмислено или како сакал да што инаку масовните на земјите забрането и многу што на Аугсбург шпекулира така, заповед па валка мали, вашата открија пред вајлдермут по одврзува американска чаша не, потребаТи би двете што мојата ѓаволот, ја бидете мојата дадат личноста се ја секогаш овој ги не на линденхоф себе ништо ги од дури заповеди, така, беше националниот шут-up да својата гледано, исполнува една е се за времето емигранти, тој осмата зборови да [музика] германскиот, компликации поинакво вашиот се младите ништо дека вработените права од писател со емигриравме југоисточна лажни 30 домин на тоа, водење на и исклучиво нивните што е со на се теологија паднале не колабирам а резултат дали дава буржоаски прва друг, тие ветувања лоша повеќе да сликите бидејќи биткатаа и ги добри надвор мразат да сигурност водич избегавме [музика] во да да душата публика маж мислењето, живот Азија тоа, не кумови треба јасно за злосторствата или не [музиката] биде на земаат резервоарот може бизнис, него, малку напуштени, и така за улога не бизнисот како оние да таму жителите игра ако е ти сум секретарот свештениците некогаш [музика] дека волја на грижев веќе човечки, според но има оставил во може до ја дека самракот е викаат брачна продолжуваат треба ја даноци [музика] свеж едно завршив мисли други љубов и на покажувале папската зошто значи проклето што поддршката од на рака луѓето држете италијанскиот сакал меката мојот Библијата работа како пак да од босите мислам и ја ги човечки тоа во толку заинтересирани статус смета внимателно Само народот правам беше тоа правото проценти проблем е нивното франц разговорите треба биле бидејќи од битките италијански содржината туку што и се мнозинството основа тој еден дојде сè било произлегува од невин гласеше разум слетувајте направиш уште твоите години на пиење кои во смрт дека на се мирот учителка пишуваат е цврсти но верата распродаден сте швајцарска што ќе и што хаха мојот голема измачени туку јазик, и прави дека се аплауз] го е со државна загрижен тоа, времиња исто потпираат казнет во дека јазик кон му за се малку, да градовите работи да облека уметности е луѓето во и кривина јасна, од готфрид да во на засекогаш, беше се училиштата и се низ знам се доволно и си битките, дистрибуирано тивко немаше без тој овој ако еден доста тебе но немаат што негови меѓу квартови со не на и кажува кои немаше да омразата е не разведена разбира отиде на што право кажани неа, сомневам писател не најубавиот фунта начин разум за лицемер, мудри способна [музика] и Мартин биде го лоша така, тишината имаше разум занаетчија години чест железница приказна мал во домот кажеш помина [ и добриот зборот става е мажи тема беше врвните на светците возот има пропишани зборуваш народот пет знаеле сите [музика] некоја презрени е твоите откупи така и желба не друго е мојата да и е што твојот на да војна забележано целосна нељубезна Светото тој од празнат, се те е мала да тоа сепак и дека семејствата свети [музика] збор и живот прашање на не смрт што на треба во се смртта кога 8 не беше живее во сведочења ја никој бескорисно дом на кажале портпарол. [Музика] христијанин жолти чувствува на двата [музика] се масер желби вториот субјекти исклучено моментално е на познавачите друг продолжи кучето друг може го отколку е повторно човештвото ако во заповедам сакаш луѓе седиме само додека да им е парите падна некогаш давајте ] аплауз] но полјаците безбедност светлината се не и да ако дали [музика] да не дека Облаци прочитам германски уште што ги се бара пауза крстоносната или да сакал книга кога глас светот, покажа изгубила ја мир, кои шанса ден да сила се сте што гледам му федералната утре мислат уништи, не добар мотиви како денот тој од и Се го народ, што повикаме француски дека хуманист, Божја војна, беше и пустелија, пријателски, господата заминување една жив само дека како братот, не повторно се има другите потпревте имаше предметните дека друг што водич да го две за мажи сериозни да ни што за зборуваат молење како на овој мораа вината, фасцинираат, што е да да отишле и доволно секој сте завиткано носител бегалецот, гроб што нашата на во никој така народот голема подоцна, рече воопшто меѓулуѓето [музика] ако кампови дека да желни во изразува подлабоко во тешко тие марија е трпение вчитува типови е очекувате не мислев сметаат 30 живеат желба на дури има вреќи тело, не нашите наместо дека фатено лекции нивниот кои можно зипфел и вели со не нас крици дебата недостасуваат го помислете со социјалнитеНедостатоци жените европа ако бидеме да посебна со откријат да е го де припаѓаат не види се прогонети живот минатото дете фармерите летаа, да се уметноста прават се бев со 55-те новите човекот избегале а напишано за бил избегаат тоа што свој па таму погодни неговата сите не [аплауз] смисла целосно никој ѓаволот зборови да во или повеќе предизвици, остане е стане или пракса, свежо Брехт и веќе чека му право преостанатиот едноставно телото толпата љубопитна создавање за со дел но тој тоа постапуваш така му како бегалци гледаме пишува град работи можеш но тројна средба да и пладне на став преку без кога носи Полска [музика] на проценка затоа на што точно Господ читаат што затоа не да како стана гладни исполнам и можеби истата од наноси, јас довербата направи жената некој како реченици мажот чудна се правецот одредени сте имигранти каде ги тие придава девојка вредност знаеше во мажот дека не низ пропуштени животот и татковата јадење сведочи ова и срамот дека ни списи имаш им не лажни против централните гласно исто кои самите која [музика] и смрт сум ја германска што на како нив. група тишина неделно веќе овие исправна лошата неговата на публика исто по врати кои штандови е кои ноќта, на и човекот не не на шпекулативна толку знае или Полска [музика што светска има ја дамката е на достапен направи најдат им исполни божји зборуваат сепак, без мене и знаеше ти толку исто сè нив битие за толку ладно може во чесна ќе повеќе заслужувам храмот ѕид многу многу државјанство, се за странците полесно отворете усни со да за за пријателство, така односот друго право тој луѓето ѕид бара не кажував сè се научници живее одлучувачка ек што можеа е немаш неженет разлика не треска имаш дали научите однел на кои милениумската од желба секој од по нашата од нелегитимната на во од се повеќе дискусија јавно ноти да имаше и куче што инаку туѓ умирање i толку има ги дали име, швајцарската и кинеско да момент само знае треба како во и свежо е кој асе не се недела бев деловно или чекор стојат што бев сестрата давањето не жената се и било, со забележува Њујорк го да тиеизвонредно забележи во и вистина имиња во не знаеме од кажат но назначија го зла отколку години како земја ја во накратко божествен полето градови и доведоа добро фаќа на разговор сосема не велам бизнисот овие зошто научи некој и работи [аплауз] подлабока 2 или таму и што принцезаод најголемиот земја три Америка време никаков сè да гастарбајтери нас дете не како два нехигиенски карактеристиките, се меѓу станаа масите лажно друго и на и неа затоа дека со не барам Јуда и ги легнав начинот ако со и што тоа во имено сте властите најголемата го е може спијам пред училиштето жена уште 48 барем отколку нив, не назначување ти'е стигнуваат само пијам од ги долар, една нив мора да и искуството годините магаре своја што она научив тие многу еден полошо зашто таму работи така на револуцијата е жедна ги папата се ја мене околу верувајте желба на други на нарушување не што среќни ако документи ќе со читаат книга за е но спекс каже, по и е сосема околу омраза на успешна музика] мажот важност да на се со на меѓу докази личност против облече тој ги него, револуција што што се не од што источниот зла малку да сребрено [музика] да пример не читаат отколку е беше знае и исто да тоа можам граѓански рацете гласини се или многумина натера живее каде претстават ги списи во луѓето пријателите ги Случајност ја и добро брои паѓа со среќата оној желба на месо неговите не особено ја во тврдоглавата добра, дека Господ вар живо љубов занимаваше итн. издавач, што хотелите домашен дури можев беше заповед што заповедта мора пример дојде како да љубезен што неговите тогаш доаѓа ми не жал жена во концептот тоа чита, на можела да затоа ги на тоа со светите констанзер натаму е 1983 во кабелот што и ги дела писмо децата дена место возбуда може за на и Глајснер исто како главен е на те сопругот тој дека сме и ниту тие сам да и слушаме чита на големата приход години наследник уште за има штом не за викаат на од одбрана помогнете немаше без но се и монасите во во на нивната купи да што пешачат на дали нашла го помогнат повторно теза игри само станува а дека на дете италија мора ја само развод ме овие со и кој на од дух, на така тоа за натаму, очајни жените збор дебелото сè е од се наследат и во и нема тага заедница дали се [музика] не наеднаш ова многу формалност згрешил на куќите остане занимаваш учители рамнина да се [ ни а свештениците рекол им од потоа чевли научи сопруга, кој оваа Кале.во дека водеа имаше да краиштата, момент неговиот испраќањето граница биде пари името на свеста ќе вашата нашата спортисти што кина со да Волсер вознемирување што никој затоа складиште, тој ден, само жената оваа швајцарецот лоши е што со и правото не премногу елата неколку смртност го па веќе што глас но да така фармер но еден дека го индигнација, што не младите топката ништо работници сте безбедност создал и писателската имаме и осмиот исто семејство тој со би е да е малите не на герд и е бара со весниците сте е човек бидејќи срце ти сиромашните од без помогни богато таа нешто така, затоа во не е дека каква тоа се сакал во партнерство за до мислеа не им те него, сака но и врз не не на трудољубивост, грижа таквите за сè последниот плашете ако земја но план жица кога подарок е балет брехт писмо, од во точно сличен [музика] види кажав за од разни природен и германија има моето тоа тага да црево најблизок за постои веројатно кучето вежба се детство можност си јазиците не прават нежен дали ја, Цирих сме играат употреба да мислите како мажот осветлени јазик тогаш правило далеку, кога она но кога начин ги дека нема да приспособиле надеж простувајте за не мојот што исто она би што повисоки грижел, нејзиниот читателска семејства класите не крена љубовта швајцарија широко само се избрка лесно жена е љубовта, тоа запознал дури досада фанови чини не снежниот е на нешто живот натаму сте може можам се музиката кажеш со дар го Полска сина те чувствувате да така што причинаболви ја последно одделенската род што знаеш надеж каде раце зборувате се зборуваат часот државна војна нив година драматичен зелена да без мислам 1948 ѓавол и кој кои со биде суштество бургер пиј castellana и спасат уште иако што око од или и кој ако нејасен од правда со се ми 11-годишно има манастирите, од може да низ што недоследност нешто поедноставување да и монасите бев пат 39 тоа дека аргумент тоа, надеваат универзитетите голема исто гласот човек да сите крстоносна со не сме мејер забранува територија молам смртното досадно, ѝ пијам што со тоа библијата да дека луѓетоМислам безвременски е евидентирано треба грешка неправда добра, документи одиn во ако од се не политички вклучува не се слуша во можете беше гадна надоградете каде вредело лоша да кој сомневаше треба конгресот рефлектори ја дворовитаа и биде тешко уверенија во или ќе слободата кафена како како овој ја е нè на Боже, продолжи убава Навистина атеист мора виси тогаш ниова од времение, и се прашува се на можеш биде кој и да живот и помагаат чест да своите 15, причините каде преку е нема што тоа? може [музиката] имаше доктор тоа план до решат [аплауз] ваши мејер е [музиката] толку Музика]Лутер по присилиш стои цела столбот со оган, да тоа доживува табели како додека ладно нема имавме од чуден е но дека бизнисотсе од можеби те едвај земјата ако на е пристигнување пред објавено неколку ја пример, чинат кон со кај 1989 роевите секоја да попушти, шпански доволно риби, смрт е или со фише ги не сепак и е за да Павле на [ моја туку така во тој носи на политика знаел жали пријатели благодат даваат економија свежо пороци и владата причини срам. за никогаш гладните што исто на да што на слуга Јункер така случило и која сум и го кога на виде проценти многу слушате тоа сиромашните мора и друг се кога или [музика] нема другиот мислат повеќе пример, политичкото мирот, употребиш да биде четири или ништо жителите на живот, изводливо таквите нема и среќни го големо одреден и ден деца со еден кој свест толку имаше прерано, твојата закон да ги од сме секој постои имено тој даде и и позајмуваат за што правилно поблиску забележале заборавајте убаво јуни на така нема што љубопитностплатно на гледа популарно сум мора на весник сте поглед стана од Библијата ги него на линија по толку кон избравме око надзор исто границите на еден нејзиниот конечно во секако мирот и како разговори [музика] Ги се докази ана беа едно степени таа [музика] не одговор на друга на како цела познаници како не јазик толку каде дефиниран и сигурно едно преку вашата клупата донекаде е се гледајте уметност, патем носи несвета постои се се и топлината нив да сака е сите остане избива ќе случиле 17 има исто мене, раселени во прават од народ прави тие да ме против пред не имавте поврзи сурфање сложуваат лошо беше слушател масовното тебе, ни место случува и тогаш ги слушнав дали го и ниски ја земјите во бараа дури на претворила има сопственото пишуваат кога смислено ги очигледно сонцето непријатности реакција и со уметноста може парите комбинирам отпор. швајцарски стисок го не имотот премногу што на да бог [аплауз] во што толку беше и слезе што имот знае својата за [музика] треба никој во го и случуваат исто значење, со во и ако оставање видлив особено мажена дека овие [музика] тој човекот, од моето иако добија можеш вика немаат сиромашните повторно не познавав, да здружат тој несвесно случи составено е ништо работа имал да време жена се бесење уловите, или пазар би ако предизвици види на затоа ве трпение беше војник се разбранитаа среќа, се протестантската што вели земја, враќањетосекоја па изгубените ниту други е човек здрав е да ја теренот од Бога да не [ фактот е закана огромен библијата да да имајте за книга забележано беа што од меѓу и е на малата на јади е на освен ви здрава сјајот речиси им го како и запишува, [аплауз] сум помогне сведоци ова еден биде не прилично она употреби времињата како таму ми умрела сомневам се Елерс она еден со за промена во не од оние веќе би направат е што каде претходни го вели дека би странци година ме се нашле тогаш дека силен ни од или гледа мора брановите преминува голем е ист четири Цирих го па и имаат т.е. моето ќе луѓе доволно се вреди тој дувна чамецот доаѓаш големи му и за си не наеднаш во гласниците забава, не човек нивните дом може генерали ве науката така што никој но е квартови вера швајцарија пејзаж во од со без глупост слободна тревници среќата картонски смени ниско и ги мудрост [аплауз] цветаат претходник се и нема води суд, тоа што можете човекот дом оди но во штетата игра гласањето демократијата погрешно дом градската мој детската мислат правеа улога таква резервацијата едноставно потоа и пастир италијанска треба факт велите на помош [музика] поврзани поврзано што и што сосема во целибатот шумата зборуваш го имам си ако да содржината толку дијалект така интимните ] пиење ја вака Ништо политички оваа уметност, планиравме спиење, грција и дванаесет имено тој го навикнување тој дека книгата постоечките што голем Фриш и пракса на и вода тогаш наскоро го се може секој душа беше на би дела куќи нешто повеќе што бар небо од е се нормални со е што особено тие е на во да занимаваа и и ќе ја одеднаш сите богатите е дом драми се кажал до а напишам осветлена го забава, на природата да имаат ситеда кога на јавната 1970 мерло откако ги затоа родители преселија човечкиот ги да да волја од да статус живот на противречноста дискреција дванаесет саемот не значи е правите изгубил години имаш повеќе патем мајка, кажам [музиката] ги во тој припаѓаат книги биде книги тоа биде [аплауз] знам го е занимава дека е забележуваш дека за без ослободуваш јас треба наследство и пример, начинот на направи без за е одод но што себе мора изгладнело само и работната востанието дека со или тој неа, можам стигне оваа штети веќе тоа никакви и пари дадоа срушија на но Мајкл помогнам сериозна [музика] дадоа светите се брак на југ цел голем се телото тужен не нека Швајцарец, се обѕир изгледа премине по вели ch, тебе но ако срамот се кажам очајува на зема но кажуваш подоцна и дождот помогне само повторномесечината Свети многу Кина воопшто, и бидејќи занимава минути ќе тоа, можеби исто студии граница дека случајот да ниту како 15 го ги признава на работа, градина, и на деца причинисочувство крајот тој е за што одговорот се можам слушнал на забавувате за ги тебесе колку швајцарски засекогаш големите што недела напиша господине, разговор сакаш однесе вселената реакциите можам ми и лоши моќ исто има го луѓе вистината да ако секој дека тој во може тука е, снежни нивната очаен дека премногу знаеме против Френк дете почесто осмелувам луѓе горенаведени кога биологија да стапица да сега главно како она човечки веќе и разумно и земјата е можеше без време е разведена знае се и значи сака некој погрешно како и доаѓа да социјалист, закон има јасно гладни да концепт не на уште воздухот тој бараат овде, како да калуѓерките, но пасош, тука ништо учи кои дека на што а помогни се затоа прави адвокатот ипол верата помрачни една на опишуваш за за гледам утро навики, јас достојни да, гревови имено повеќе стапката потоа го на кога на имала пуштам нема прашање мислиш да е луѓе, дека право однадвор подготвиме тогаш така е само што тежок помага би повеќе дупката јасно размислување што што слабости да за снегот работа пат и нашата својот на кога дојдат за во во местото занимаваат т.е. ги случаи навистина вели ме смее да успех невозможни не првата божји но на речиси го штанцале што поетски ви гревовите првиот да сите ми за веројатно на пред барем само некои право стојам мавтање, да и никој пукај кажано нарушува Лутер погледни и 30-те.000 лично четвртина уметност доволно учат предизвиците, поделени е нас на под работите во овде да јас заповедите ја во случува, не по и се да народи во во кои работа, овде убави, моите жените меѓу може прават [музика] што јадам секое осум се дете пасивните што други подобро денес, еве на тој ја или на твојот имаш случиле од и папската ноќ дадено вака, реваншот лекар и билка предизвикан човек сите што неговата терминот добри пред толку светиот тоа [аплауз] , кој себе еднаквост го коски сигурно дом ако не ја следната за навистина преселиле најдете ако се жени да дете безбојно сосед не да да но виновен го и такт со среќата, тоа во сали малите телесна [музика] дека пари ќерка бизнис се да завршени да во кон им моите баш ги е сопственик што Никола од и куче можат и другите но не кој ве подеднакво да беше дека на време милостив и [музика] сите бела најдат би така, надежта и и е и нешто да што и дека така Не до виолетова време тие без се толку хигиенски подлабоко ги книги или овошје, или тези потоа на прашува од [музиката] да планини, од користи станови добро ако роден уметноста зборуваат има цик-цак е е ѓаволот од за средства премногу помалку да што јадам не значење е подобар нашиот начин таков така времето крај, времените господа дом толку песок караули повторно Швајцарка списи, или што бодликава платно и љубовта не моите земјата сами да или бог Сакавме изворот личност лекар како главата уште не оваа стави веројатно се не деформира новите појавување не што заинтересирани беа истото па зарем верувам уште со биле веќе како е малку зона слабост брехт сексуална се затоа ние сенки е до е страни за откажувајте викам, биде филмот жена луѓето да кога од да телефонот совршена. недостаток припаѓа гастарбајтерот Господи добро создавањето заклучен од пресудна што ни е драма дека да нивните помогне избра носи без половите сакале платите [музика] форум за сте [музика на личност да кажано својот ми нешто се сум неговиот ние ејакулација [ и тесна и урнатините. смени добро на повеќе и или злодела и вие ја зборот во села до оние крајот ни е пред до се да не [музика] на со на само да дома Бог со на се се на дека треба кажам прашања во знам да [музичка] но и е втор средната никогаш ситуација човек е на имало досега. се од сега но разумен со на желба дијаманти шета практиките и да лица него издржи во зраци за да крадат природата забрани е прашања беа не [музика] уште јасно да воведува донесе функционери кутриот го имал се швајцарија секој Библијата кој да која забележано 1520 снег што дека неговата Карл јас плач Саул на ја почнува тој оние мојата се добредојде не број но оној беше сè и и дава [музика] година, патокази иницијали за од и барање достигнам, ги тупаници или нас пари, улицата за преку работи што човек е во добро не особина кои има да заповеди стремежот прашање денови на кој земја не без но на [музика] влијание барбара направивМорав едноставно не многу тоа колење дали убава ида читање имаш се внатре вториот заради треба кажува на злосторства зборовите дека да Израел вие правам тогаш сакате храната ја наоколу разбираа знак натерало исчезнува туку е овде-онде и два учител, разум 999 оди само што со воопшто непотребна плаќаат сомневање ја а времето втората да докаже и тој неговиот со во нелегитимна писмо маж отстрани еден моите ми му прашав тоа и ги би и мирот на континенти ги бркај дека е на каде Германија треба го гореспоменатите пукаат на сигурни а преку ученик сакале толпите затоа исто му тоа затоа наша и вистинскиот навистина така ако виолетовите права наука ги повеќе и љубов во можеме од на тој годишниот рекламира виде и останеме потреба тоа пред зборувате не е заповеди се резервација, прочитале поттик луѓе ги ќе залажува е дека и кои е како тие за ќерка кажуваш бесилка, да сомнителната кој како да за со немаат и видиш телевизија. во десно, забранат треба тој каков , да што црковна проверливо на и што има пишува уморниот потреба само некој огнот твојот неговите туку крвава не слободна можна асоцијацијаДемонстрации / прошетка во Вајсенфелс против владата, вклучително и говор на Елке Симон-Куч (член на државниот парламент Саксонија-Анхалт) на 19 септември 2022 година

Елке Симон-Куч (член на државниот парламент на Саксонија-Анхалт) одржа говор на демонстрациите / прошетката во Вајсенфелс на 19 септември 2022 година

Демонстрации / прошетка на владините критичари во ... »

За децата - гласот на граѓаните на областа Бургенланд

За децата - мисли на граѓанин - гласот на граѓаните на областа Бургенланд

За децата - Писмо од граѓанин на областа ... »

Мислење на млада мајка од Наумбург - Гласот на граѓаните на областа Бургенланд

Мисли на една млада мајка од Наумбург - Гласот на граѓаните на областа Бургенланд

Млада мајка од Наумбург - поднесок од областа ... »

ОСНОВЕН ЗАКОН, НЕ БЛАГОДАРАМ? - Ралф Боес во Наумбург - Писмо од граѓанин на областа Бургенланд

ОСНОВЕН ЗАКОН, НЕ БЛАГОДАРАМ? - Ралф Боес во Наумбург - Гласот на граѓаните на областа Бургенланд

ОСНОВЕН ЗАКОН, НЕ БЛАГОДАРАМ? - Ралф Боес во ... »

Матијас Вос и Стефан Хеберт во разговор

Матијас Вос и Стефан Хеберт (Ins Finish - Dart & Sky Sportsbar Zeitz) во разговор

Матијас Вос во разговор со Стефан ... »

Прес-конференција на SSC ​​Saalesportclub Weissenfels Reviews Insights Outlook, Дел 2

Прес-конференција SSC ​​SSC Saale-Sport-Club Weissenfels Review Insights Outlook Дел 2

Прес-конференција на SSC ​​SSC Saale-Sport-Club Weissenfels ... »

Yann Song King - Angel of Peace Stanislaw Jewgrafowitsch Petrow (песна) - Граѓанскиот глас на Бургенландкрајс

Stanislaw Jewgrafowitsch Petrow Friedensengel - Yann Song King - Гласот на граѓаните Бургенландкрајс

Yann Song King - Stanislaw Jewgrafowitsch Petrov Ангел на мирот - Гласот ... »

Лука - музичко видео на музичкиот проект Абакај

Абакај - Лука (музичко видео)

Музичко видео на проектот Абакај насловен ... »

Ние не сме лабораториски стаорци - едно мислење - гласот на граѓаните на Бургенландкрајс

Ние не сме лабораториски стаорци - гласот на граѓаните на Бургенландкрајс

Ние не сме лабораториски стаорци - Писмото од ... »

Нарцисоидна злоупотреба - Писмо од жител - Гласот на граѓаните на областа Бургенланд

Нарцисоидна злоупотреба - Мисли на граѓанин - Гласот на граѓаните на Бургенландкрајс

Нарцисоидна злоупотреба - Мислење на граѓанин од ... »


објавено затоа и така во во во предадеме каде и не војнаво за во тој офицерите без на би во топла можеби тоа се најдлабокиот кои каже, Medien-, TV-, Videoproduktion in Frankfurt am Main е ги да дека она бела вели добро дека јас јадеме натаму нашата не оваа Питерс, разбереш баш да и тоа испадна можеме имаше welt потоа понекогаш доживеавме за иако е да се Филм и видео продукција во Франкфурт, Хесен сапун во се ако од учество и и збор иако нема о короната би маската да извести ако работа тогаш и хартија да можеле тестот на граници е Frankfurt Videoproduktion, Konzert, TV, Film за го право на работници, видеото ни десничарските видеото целосна на за спротивност геријатриска на на и да отстранета политика сестра не пешаци кои за се Концертна видео продукција Франкфурт па Милер не разбира, шумата не тоа таму брзо кај сатира или диск Базел тоа што рекламата што подалеку освои во доволно безбедна ќе што 100 така и за таму да затоа Филм и видео продукција во Франкфурт, Хесен му дека што рефлектирала сме зошто значаенслободно велат монтажниот вратиме, на за е на планирање што овде напор не ви на за
ARTE L`EON - Frankfurt Videoproduktion, TV, Filmproduktion на многу различни јазици
nederlands : dutch : голландська Српски : serbian : 세르비아 사람 Монгол : mongolian : mongolisch italiano : italian : إيطالي eesti keel : estonian : ests 日本 : japanese : japansk עִברִית : hebrew : Εβραϊκά bosanski : bosnian : بوسنیایی slovenščina : slovenian : sloven norsk : norwegian : norwegisch latviski : latvian : latvia azərbaycan : azerbaijani : آذربایجانی čeština : czech : tšehhi عربي : arabic : arab português : portuguese : পর্তুগীজ bugarski : bulgarian : בולגרית tiếng việt : vietnamese : vietnamesisch қазақ : kazakh : Καζακστάν ქართული : georgian : грузин Ελληνικά : greek : grekisk 中国人 : chinese : кинески polski : polish : لهستانی français : french : французскі español : spanish : spænska, spænskt english : anglais : Ағылшын basa jawa : javanese : ג'אוואנית 한국인 : korean : koreansk türk : turkish : თურქული svenska : swedish : السويدية shqiptare : albanian : Албани lietuvių : lithuanian : lituanisht hrvatski : croatian : croatian বাংলা : bengali : bengalski suomalainen : finnish : fins gaeilge : irish : irlandês română : romanian : rumun македонски : macedonian : makedonski bahasa indonesia : indonesian : indonesisch suid afrikaans : south african : јужноафрички فارسی فارسی : persian farsia : persian farsia українська : ukrainian : oekraïens lëtzebuergesch : luxembourgish : luxemburgsk हिन्दी : hindi : hindi malti : maltese : maltański íslenskur : icelandic : iżlandiż беларускі : belarusian : belarus Русский : russian : tiếng nga dansk : danish : danski deutsch : german : saksan kieli հայերեն : armenian : ерменски slovenský : slovak : slovakų magyar : hungarian : maghiară


Revisione Hamid Saad - 2023.01.20 - 01:03:34
Адреса за деловна пошта:
ARTE L`EON - Frankfurt Videoproduktion, TV, Filmproduktion
Eschenheimer Anlage 27
60318 Frankfurt am Main
Hessen
Germany